[No translation for /masterTop/popupintrotext, fi]

[No translation for /masterTop/popupgotomobile, fi]

[No translation for /masterTop/popupcontinuetowww, fi]

Varoitus!

Jotta voisit käyttää kaikkia kotisivujemme toimintoja ilman, että altistat tietokonettasi turvallisuusriskeille, suosittelemme että päivität selaimen uudempaan.

Lisää tietoa.

  1. Tulosta
  2. Tekstin koko

Ostoslista

(- valuutta) Summa: - ---
Tilaa 
Ostan Kurssi Maksan

Summa: - ---

Miksi pankki kysyy?

Asiakkaan tunteminen

Pankkitoiminta perustuu luottamukseen, joka muodostuu hyvästä palvelusta, asiakkaan tuntemisesta ja oikeista ratkaisuista. Kysymme monenlaisia asioita, koska haluamme tuntea sinut ja ymmärtää tilanteesi.

Muutamia asioita kysymme kuitenkin muista syistä. Pankilla on finanssialan toimijana yhteiskuntavastuuseen kuuluva yleinen velvollisuus estää rahanpesua, terrorismin rahoittamista ja talousrikoksia, joten jotkut esittämämme kysymykset liittyvät tähän.

Millaisia kysymyksiä esitämme?

Pankeilla on lakisääteinen velvollisuus tunnistaa ja tuntea asiakkaansa. Tunnistaminen varmistetaan hyväksymiemme henkilöllisyystodistusten avulla. Pankilla täytyy henkilötietojen lisäksi olla myös riittävät tiedot muun muassa varojen alkuperästä.

Varojen alkuperää selvittääksemme saatamme tarvita kirjallisen selvityksen lisäksi esimerkiksi kauppakirjoja tai muita asiakirjoja. Kun annat meille pyytämämme tiedot, tuet rikollisuuden vastaista työtämme ja kannat omalta osaltasi yhteiskuntavastuuta. Kaikkia antamiasi tietoja käsitellään luottamuksellisesti pankkisalaisuutta koskevien lakien mukaisesti.

Pankin täytyy myös selvittää, oletko poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö toisessa valtiossa (= PEP), tällaisen henkilön perheenjäsen tai läheinen yhtiökumppani. Tämä ei tarkoita, että kysyisimme poliittisia mielipiteitäsi.

Finanssivalvonnan sivuilta voit käydä lukemassa lisää asiakkaan tunnistamisen ja tuntemisen vaatimuksista.

Kontaktinfo
Puhelinpalvelu 0600 - 55 00 95 (1,99 euroa/min + pvm/mpm)
Kontaktinfo
Sähköposti
Kontaktinfo
Yhteystiedot