ID-handlingar

Vilka ID-handlingar gäller när jag vill växla?

När du gör ärenden hos oss frågar vi alltid efter legitimation. Här ser du vilka typer av id-handlingar vi accepterar. Observera att din id-handling behöver vara giltig och i bra skick för att vi ska godta den.

 

Utfärdade av finsk myndighet

  • Pass
  • Främlingspass eller resedokument för flykting, i de fall ägaren till dokumentet har identifierats på ett pålitligt sätt.
  • Legitimation (ID-kort), även utländsk legitimation utfärdat efter 1 mars 1999. Dock ej temporär legitimation.
  • Körkort utfärdat efter 1 okrober 1990, dock ej temporärt eller utbytt körkort.

 

Utfärdade av utländsk myndighet

  • Pass, men ej främlingspass.
  • Legitimation utfärdat inom EU- och EES-området, samt i Schweiz. Legitimationen behöver vara godkänd som resedokument, försedd med bärarens fotografi, giltig, försedd med chip, innehålla hologram och övriga säkerhetsdetaljer.


EU- och EES- länder
Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Lichtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

 

Vid upphämtning av valutor som är köpta på vår hemsida

Vid upphämtning av valutor i våra butiker eller hos postombud, som är köpta på vår hemsida, accepteras endast de av FOREX godkända id-handlingar som har utfärdats av en finsk myndighet. Valutor kan ej hämtas ut med utländska pass eller ID-handlingar. Detta på grund av att finskt personnummer används som identifieringskälla.